fbpx

Wanneer weet ik dat ik mijn autobanden moet vervangen?

Vaak is het onduidelijk wanneer je je autobanden moet vervangen. Dan is het goed om te weten dat er twee soorten van vervanging zijn.

  1. Het verwisselen van seizoensbanden
  2. Het vervangen van versleten banden.

Het verwisselen van seizoensbanden

Er zijn verschillende soorten banden. Er zijn All-season banden, Winterbanden en Zomerbanden. De laatste twee gaan we iets verder uitdiepen. De meest simpele regel om te onthouden is dat wanneer de weg temperatuur onder de 7 graden is dat het tijd is om te wisselen naar winterbanden. En je raad het al wanneer deze boven de 7 graden komt is het tijd voor zomerbanden.

In winterbanden wordt er gebruik gemaakt van een hardere rubbersoort waardoor deze banden minder mee geven tevens hebben zij diepere groeven daardoor hebben zij een betere grip in winterse condities zoals sneeuw en ijzel.

Terwijl zomerbanden juist weer worden gemaakt met een zachtere rubbertype daardoor kunnen zij voor meer grip zorgen tijdens een zomerse regenbui.

Vervangen van versleten banden

Banden moeten een profieldiepte van minstens 1,6 mm hebben, Maar tenminste 2 mm wordt geadviseerd. Banden met weinig profieldiepte hebben minder grip en een langere remweg. Daarnaast kan een band met minder profiel diepte minder goed water afvoeren waardoor de kans op aquaplaning toeneemt. Reden genoeg om de profiel diepte van je banden goed in de gaten te houden.

Maar profiel diepte is niet het enige om in de gaten te houden. Beschadigingen kunnen ook zorgen voor een hoop narigheid.
Een kras of een beginnende scheur kan er zomaar in eens voor zorgen dat je een klap band kan krijgen.

controleer uw banden dus regelmatig en vervang ze op tijd.

Bij Autobedrijf De Koning B.V. wordt u snel geholpen met de onderhoud aan uw banden!

Meer weten over onze banden wissel service klik hier!