fbpx

Bij Autobedrijf De Koning bent u aan het juiste adres om uw distributieriem of ketting te vervangen. Na elke vijf jaar of 100.000 kilometer, moet dit vervangen worden. Dit verschilt ook per automerk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaande formulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen. U kunt dan bellen naar 079 737 0056

Distributieriem of -ketting

Elke motor heeft een distributieriem of een distributieketting. De laatste jaren zien we dat fabrikanten steeds vaker een ketting toepassen. Een distributieketting is in de meeste gevallen onderhoudsvrij, terwijl een distributieriem periodiek vervangen moet worden.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

De gemiddelde vervangingstermijn ligt rond de vijf jaar of 100.000 km. Natuurlijk kan dit per merk en type auto verschillen. Weet u het niet zeker? Dan bent u natuurlijk van harte welkom! Onze monteurs kunnen u precies vertellen wat uw auto nodig heeft.

Vervangen onderdelen

Bij het vervangen van de distributieriem raden we vaak aan om alle meelooprollen en spanrollen ook te vervangen. Of dit noodzakelijk is, hangt van uw merk en type auto af. Als ook de waterpomp door de distributieriem wordt aangedreven, is het aan te raden deze ook meteen te vervangen, zeker als de waterpomp wordt gebruikt om de distributieriem op de juiste spanning te zetten. Anders is de kans op lekkage na het vervangen van de distributieriem groter. Als u uw distributieriem niet op tijd vervangt, is de kans op motorschade groot. Dus hoewel het vervangen van de distributieriem vaak een dure aangelegenheid is, is het aan te raden dit op tijd te doen.

De kosten om een distributieriem te vervangen zijn doorgaans vrij hoog, omdat de distributieriem een cruciaal onderdeel vormt voor de aandrijving van de motor. De kosten van een distributieriem vormen niet het grootste aandeel; het is een zeer arbeidsintensieve klus waar onze specialisten een halve tot hele dag mee bezig zijn.