fbpx

Waarom moet ik regelmatig mijn olie verversen

In deze editie van onze blog over olie verversen. Wat de voordelen hiervan zijn maar ook wat de gevaren zijn als je het niet op tijd doet.

Als het goed is check je elke maand je oliepeil zo weet je in ieder geval of er nog genoeg olie in de motor zit. Maar wist je dat het ook erg belangrijk is om regelmatig de olie te verversen/ vervangen!?

Wat zijn de voordelen van olie verversen

Regelmatig de olie laten verversen heeft als voordeel dat er minder viezigheid in de olie zit. Daarnaast heeft het verversen als voordeel dat het roestvorming voorkomt en de olie zijn juiste dikte behoud waardoor de afdichting tussen de cilinderwand en zuiger goed blijft. Schone olie is noodzakelijk voor de goede loop van bewegende onderdelen dit voorkomt schade aan je motor.

Voorkom schade aan je motor

Rond de 30.000 gereden kilometers of elke twee jaar kun je het beste tijdens je grote of kleine beurt de motorolie laten verversen dit voorkomt een hoop narigheid. Zo kan er zich bijvoorbeeld Sludge / mayonaisevorming vormen op de bodem van de motor. Dit kan verstoppingen veroorzaken die schadelijk zijn voor de motor van je auto. Om dit te herstellen kan het flink in de kosten lopen. Wist je dat een gemiddelde motor revisie afhankelijk van de schade tussen de €400 en €3500 kost.

Wat wordt er gedaan tijdens het olie verversen

Als eerste laten je motor leeg lopen. Vervolgens vervangen we de olie filter voordat we de nieuwe olie vullen. Wij gebruiken altijd hoogwaardige olie van het merk Kroon Oil.

Wil je een grote beurt inplannen? Hier zit direct het olie verversen bij inbegrepen!

maak direct een afspraak